Kategorier
Flyttstäd

Flyttstäd och flytt från ett och samma företag

Genom att beställa både flyttstäd och flytt från en och samma firma kan man spara både tid och pengar. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

Det är mycket som ska fixas i samband med en flytt och för att man ska hinna med brukar de flesta ta hjälp av både en flyttfirma och en städfirma. Nu för tiden finns det företag som erbjuder både flytt och flyttstädning. Att köpa samtliga tjänster av ett och samma företag är smidigt men blir ofta också billigare. Dessutom får man allt samlat på en faktura.

Inte sällan kan man även få hjälp med att packa och packa upp, tömma förrådet och köra grejer till återvinningen. Exakt vilka tjänster som erbjuds brukar stå på hemsidan. Det är alltid bra att jämföra priser mellan olika städfirmor. Viktigt är också att ta hänsyn till referenser och att kontrollera att den firma man tänker anlita är försäkrad.

Detta ingår i en flyttstäd

Vid en flyttstädning städas alla ytor i bostaden, från golv till tak. Extra noga städas badrummet och köket där man även rengör under badkaret, bakom spisen och kylskåpet.
När man beställer flyttstädning är det viktigt att man frågar vad som ingår. Detta eftersom det kan variera mellan olika firmor.

Det är exempelvis inte ovanligt att man själv måste torka bort större fläckar på väggar och tak. Ganska ofta kan man själv också behöva rensa avloppet och göra rent vattenlåset. Ibland kan man även behöva köpa till fönsterputsning separat. Det beror på att vissa fönster även måste putsas mellan glasen vilket gör att städningen då tar längre tid.